Gratin de carotte, patate douce et châtaigne, crème au roquefort

Gratin de carotte, patate douce et châtaigne, crème au roquefort

4.1 143 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • de carottes coupées en tronçons
    650 g
  • de patates douces coupées en cubes de 2 cm
    700 g
  • de pruneaux dénoyautés coupés en deux
    60 g
  • de châtaignes cuites et pelées
    200 g
  • de noix concassées
    30 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    100 g
  • de lait
    50 g
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de roquefort coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 518.3 kcal / 2162.3 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 666.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...