"Spaghetti" with spinach and mint pesto (Thermomix® Spiralizer, TM6)

"Spaghetti" with spinach and mint pesto (Thermomix® Spiralizer, TM6)

4.2 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

Spinach and mint pesto
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • lime juice
    1 ½ tbsp
  • fresh baby spinach leaves
    200 g
  • fresh mint leaves only
    8 sprigs
  • shelled salted pistachio nuts
    50 g
  • garlic clove
    1
  • salt
    ¼ tsp
Carrot and zucchini 'spaghetti'
  • zucchinis trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    1 - 2
  • carrots trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    1 - 2
  • water
    500 g
  • sugar snap peas cut into thin strips
    100 g
  • Parmesan cheese shaved, to serve
  • ground black pepper to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 236.5 kcal / 989.3 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 221.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...