Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach and mint pesto
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tbsp lime juice
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 8 sprigs fresh mint, leaves only
- 50 g shelled salted pistachio nuts
- 1 garlic clove
- ¼ tsp salt
Carrot and zucchini 'spaghetti'
- 500 g water
- 1 - 2 zucchinis (approx. 200 g), peeled into spaghetti (see Tips)
- 1 - 2 carrots (approx. 200 g), peeled into spaghetti (see Tips)
- 100 g sugar snap peas, cut into thin strips
- Parmesan cheese, shaved, to serve
- ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1059.3 kJ / 252.3 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 208.7 mg
Alternatywne przepisy
Millet cashew stir-fry
30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Potato and green pea curry
50min
Savoury tofu quiche
1h 30min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30min
Hearty gluten free vegetarian lasagne
3klst 5 min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Vegan gravy
40min
Vegetarian chilli
1h 5min
Vegan macadamia cheese ball
56h 55 min.
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Harvest nut roast with gravy
1h 30min