Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g brown rice flour (see Tips)
- 60 g arrowroot flour
- ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 tsp xanthan gum
- ½ tsp salt
- 40 g salted butter
- 1 tsp oil
- 120 g water, plus extra if needed
- gluten free cornflour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 628.6 kJ / 149.6 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 205.9 mg
Alternatywne przepisy
Gluten-free goodness pastry
1h
Gluten free self-raising flour
10 min
Gluten free sourdough bread
192 godz. 20 min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Gluten free flatbreads
40 min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free plain flour
5 Min
Gluten free baking powder
5 Min
Gluten free flour mix
10 min
Gluten free rough puff pastry
1 Std. 15 Min
Gluten free pita bread
1 Std. 15 Min
Gluten free breakfast pizza
1h 20min