Crookie chocolat et praliné

Crookie chocolat et praliné

3.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 16 godz.
6 portions

Składniki

La veille
  • d'eau
    60 g
  • de lait demi-écrémé
    60 g
  • de levure boulangère fraîche
    8 g
    4 g de levure boulangère sèche
  • de farine de blé
    250 g
  • de sucre en poudre
    25 g
  • de sel
    1 c. à café bombée
  • de beurre doux coupé morceaux
    25 g
Le jour même
  • de beurre doux (une plaquette entière, pour les croissants)
    125 g
  • de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • de chocolat noir en morceaux
    200 g
  • de beurre mou en morceaux (pour les cookies)
    125 g
  • œuf
    1
  • de cassonade
    85 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • farine de blé
    200 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de sel
    1 pincée
  • œuf battu pour la dorure
    1
  • de chocolat praliné en morceaux
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1204.2 kcal / 5038.5 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 68.6 g
Węglowodany 130.5 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 41.6 g
Sód 844.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...