Moelleux hibiscus, crème fouettée, fleurs et fruits frais

Moelleux hibiscus, crème fouettée, fleurs et fruits frais

3.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de sucre en poudre
    160 g
  • de fromage frais
    50 g
  • de mascarpone
    150 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    100 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de fleurs d'hibiscus séchées en poudre
    5 g
  • œufs
    3
  • de sucre vanillé
    8 - 10 g
  • de thé à l'hibiscus (infusé dans 10 g d'eau)
    20 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de levure chimique
    10 g
  • de fécule de maïs
    75 g
  • de fruits rouges frais variés
    50 g
  • de fleurs comestibles
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 422.2 kcal / 1766.5 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 54.3 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 387 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...