Velouté de potimarron, croûtons à l’huile de truffe

Velouté de potimarron, croûtons à l’huile de truffe

4.5 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • de pain de campagne en dés
    4 tranches
  • gousses d'ail
    3
  • oignon coupé en quatre
    1
  • de gingembre
    15 g
  • de beurre
    70 g
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
  • bâton de cannelle
    1
  • clous de girofle
    3
  • de potimarron en dés
    700 g
  • de lait
    150 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    450 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'huile parfumée à la truffe
    6 c. à soupe
  • herbes aromatiques fraîches (ciboulette, cerfeuil...)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 493 kcal / 2040 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...