Velouté de potimarron, croûtons à l’huile de truffe

Velouté de potimarron, croûtons à l’huile de truffe

4.6 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 4 tranches de pain de campagne en dés
  • 3 gousses d'ail
  • 1 oignon coupé en quatre
  • 15 g de gingembre
  • 70 g de beurre
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • 1 bâton de cannelle
  • 3 clous de girofle
  • 700 g de potimarron en dés
  • 150 g de lait
  • 450 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 6 c. à soupe d'huile parfumée à la truffe
  • herbes aromatiques fraîches (ciboulette, cerfeuil...)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 2040 kJ / 493 kcal
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...