Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de comté, en morceaux
- 600 g d'oignons jaunes (5 oignons), coupés en quatre
- 40 g de beurre, en morceaux
- 30 g de farine
- 100 g de vin blanc
- 600 g d'eau bouillante
- 2 cubes de bouillon de légumes, émiettés
- 4 tranches de pain de campagne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1388 kJ / 333 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30 min
Soupe au chou
40 min
Soupe à l'oignon gratinée
5h 30min
Soupe à l'oignon
1h
Velouté de tomate
40 min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Soupe à l'oignon
50min
Soupe châtaignes-champignons, croûtons de pain d’épice
50min
Tourin blanchi (soupe bordelaise)
30 min
Soupe poireau-pomme de terre
1h
Soupe de champignons, bacon grillé et fromage frais
1h
Velouté d'endive
35min