Crème d'aubergine à l'amande

Crème d'aubergine à l'amande

4.4 52 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • 4 gousses d'ail
  • 200 g d'aubergines coupées en cubes
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • 100 g d'eau
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • le jus d'un citron jaune
  • 70 g de yaourt nature brassé
  • 50 g de purée d'amande blanche
  • 2 pincées poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de cerfeuil frais (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4.5 g
Kalorie 537 kJ / 128 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...