![Crème d'aubergine à l'amande Crème d'aubergine à l'amande](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/67082A1E-5C6A-456D-8887-BBDA4A0088C8/Derivates/3F593D83-9B12-4DF8-821F-6AE05D01D3B9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gousses d'ail
- 200 g d'aubergines, coupées en cubes
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- le jus d'un citron jaune
- 70 g de yaourt nature brassé
- 50 g de purée d'amande blanche
- 2 pincées poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de cerfeuil frais, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 537 kJ / 128 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho et sorbet tomate basilic
2h 30min
Houmous de petits pois et petits pains
3 Std. 10 Min
Pesto coriandre-cerfeuil
15 Min
Houmous de betterave
15 Min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 Min
Terrine épinard-brocoli
4 godz. 45 min
Menu veggie - Compotée d’aubergines aux câprons et au tofu grillé
55 Min
Sorbet miel, raisins et thym
24 Std. 30 Min
Houmous de courgette
10 Min
Gaspacho de betterave
10 Min
Caviar d'aubergine aux poivrons
1 godz. 35 min
Caviar d'aubergine "express"
20 min