
Wersje kompatybilne
Bouillon thaï à la lotte, aux coques et au poivre vert
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en deux
-
35
g de galanga frais, en morceaux
lub 35 g de gingembre frais en morceaux - 400 g d'eau
- ½ cube de bouillon de légumes
- 1 tige de citronnelle fraîche coupée en petits morceaux
- le zeste d'un combava râpé
- 2 c. à café de poivre vert
- 2 feuilles de kaffir sèches
- 400 g de lait de coco
- 250 g de riz basmati
- 400 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
- 600 g de lotte coupée en morceaux
- 1 bouquet de coriandre fraîche équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 736 kcal / 3087 kJ
- Białko
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Węglowodany
- 61.3 g
- Błonnik
- 4 g