
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de noix de cajou
- 15 g d'herbes aromatiques fraîches variées, effeuillées (ex. persil, basilic et coriandre)
- 110 g d'eau
- 2 c. à soupe bombée de levure de bière en paillettes (10 g)
- 15 g de jus de citron
- 40 g d'huile neutre (ex. huile de carthame)
- 1 gousse d'ail
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 - 3 pincées de poivre moulu
- 1 - 2 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée et à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 1604 kcal / 6711 kJ
- Białko
- 48 g
- Tłuszcz
- 135 g
- Węglowodany
- 50 g
- Błonnik
- 8 g