Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 155 g de sucre en poudre
- 50 g d'amandes décortiquées
- 110 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 220 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- 500 g de fraises surgelées, coupées en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1503.1 kJ / 359.1 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 79.8 g
- Sód
- 8.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2 Std.
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20min
Petits sablés à la crème de mangue
1小时 15 分钟
Bûche roulée vanille-chocolat
2 Std.
Tiramisu chocolat, café et vanille
1小时 35 分钟
Crookie chocolat et praliné
16u.
Gâteau d'abeilles avec glaçage
1 Std. 25 Min
Brownie à la crème de pistache, glaçage noir
12h
Pâte à tartiner choco-noisette
25min
Entremets Passion et mangue
12j 30 menit
Gâteau aux blancs d'œufs
35min
Gâteau damier
2 Std.