Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'orange curd
- 4 oranges non traitées
- 200 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La pâte aux amandes
- 150 g d'amandes émondées
- 110 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 110 g de farine de noix de coco, et un peu pour les moules
- 2 œufs
- ¼ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1742 kJ / 416 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 80 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau noix-chocolat
2h 45min
Tiramisu cheesecake
13h 20 min
Zéphyrs fraise-lavande
12 Std. 30 Min
Alfajores (Biscuits fourrés à la confiture de lait)
55 min
Paskha (Entremets au fromage blanc)
24h
Cake à la betterave et aux fruits secs
1h 35 min
Tarte à l'orange
12h
Coulants au citron
1 Std.
Tartelettes à l'orange
2 Std. 30 Min
Lasagne vertes à la bolognaise
2 Std. 50 Min
Ghoribas marocains
35min
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2h 10min