Tartelette amandes et orange

Tartelette amandes et orange

2.8 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions

Składniki

L'orange curd
  • 4 oranges non traitées
  • 200 g de sucre en poudre
  • 120 g de beurre coupé en morceaux
  • 3 œufs moyens (53-63 g)
La pâte aux amandes
  • 150 g d'amande émondée
  • 110 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour les moules
  • 110 g de farine de noix de coco et un peu pour les moules
  • 2 œufs
  • ¼ c. à café de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 80 mg
Białko 9 g
Kalorie 1742 kJ / 416 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...