![Tartelette amandes et orange Tartelette amandes et orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C7AB453F-D55A-49B5-8C32-54F64BCD229A/Derivates/e0142691-7da8-4df5-82e0-cfa454275dbf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'orange curd
- 4 oranges non traitées
- 200 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La pâte aux amandes
- 150 g d'amandes émondées
- 110 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 110 g de farine de noix de coco, et un peu pour les moules
- 2 œufs
- ¼ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1742 kJ / 416 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 80 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets à la mousse de cassis
12h
Pizza au fromage bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3h 35min
Petites crèmes à la mangue et à l’amande
3h 35min
Cheesecake fraise-citron vert
5h
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3h 25 min
Cake à la polenta au citron
1h 15min
Tartelette à l'orange
2h 30min
Cakes oignon-ricotta à la sauge
1 godz.
Gâteau au café et aux noix
1 godz. 10 min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1 godz. 10 min
Cheesecake aux fruits d'été
3h 35min
Cheesecake à la myrtille et au mascarpone
3h 30min