Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de lait
- 400 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de beurre (50 g de beurre pommade et 100 g fondus)
- 70 g d'eau tiède
- 1 œuf
- huile, pour le plan de travail
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3028 kJ / 724.8 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 78.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 549.8 g
- Sód
- 23 mg
Alternatywne przepisy
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Brioche tressée
14h 40 min
Brioche italienne
3h 15min
Brioche à la crème de whisky
3 Std. 35 Min
Petits pains aux raisins
24h
Gâteau de ménage
2h 45min
Kouglof alsacien
4h 20min
Briochettes feuilletées
2h 45min
Babka chocolat-caramel
3h
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min