![Brioche espagnole Brioche espagnole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07c1fb99229d927dc9d249773ff5d7d1/Derivates/1bc0b3b194121d493833cc50f2f2ef300e3bf862.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de lait
- 400 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de beurre (50 g de beurre pommade et 100 g fondus)
- 70 g d'eau tiède
- 1 œuf
- huile, pour le plan de travail
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3028 kJ / 724.8 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 78.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 549.8 g
- Sód
- 23 mg
Alternatywne przepisy
Brioche de Jeanne
4h 15min
Pains au lait fourrés aux abricots
2h 15 min
Brioche aux fruits secs
3 Std. 30 Min
Brioche à la crème de whisky
3h 35 min
Chausson nîmois
2h
Fougasse mentonnaise
3h 15min
Beignets à la crème pâtissière
4h 30min
Petits pains aux raisins
24 godz.
Pain lagana grec
3h 15min
Petits pains au lait
1小时 45 分钟
Couronnes de Pâques
3h 45min
Pains aux raisins
20 godz. 15 min