Brioche espagnole

Brioche espagnole

3.8 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 pièces

Składniki

  • de lait
    180 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    400 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    10 g
  • de beurre (50 g de beurre pommade et 100 g fondus)
    150 g
  • d'eau tiède
    70 g
  • œuf
    1
  • huile pour le plan de travail
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre glace maison
    30 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 724.8 kcal / 3028 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 78.3 g
Błonnik 549.8 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 23 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...