Boule coco-mangue

Boule coco-mangue

4.3 21 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz.
6 portions

Składniki

  • 50 g de mangue mûre coupée en morceaux
  • 55 g de sucre en poudre
  • 150 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 200 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 100 g de mascarpone très froid
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 350 g de lait de coco
  • 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
    1 c. à café bombée de sucre vanillé maison, (voir "Conseil(s)")
  • 50 g de noix de coco déshydratée et râpée
  • 2 blancs d'œufs
  • 15 g de sucre glace maison (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 60 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 2250.2 kJ / 542.2 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...