Boule coco-mangue

Boule coco-mangue

4.4 20 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz.
6 portions

Składniki

  • de mangue mûre coupée en morceaux
    50 g
  • de sucre en poudre
    55 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    150 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    200 g
  • de mascarpone très froid
    100 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de lait de coco
    350 g
  • de sucre vanillé (1 sachet)
    2 c. à café
    1 c. à café bombée de sucre vanillé maison, (voir "Conseil(s)")
  • de noix de coco déshydratée et râpée
    50 g
  • blancs d'œufs
    2
  • de sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 542.2 kcal / 2250.2 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Sód 60 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...