
Wersje kompatybilne
Gratin de polenta à la sauce tomate, poivrons et dinde
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon pelé et coupé en 2
- 160 g d'escalope de dinde
- 1 courgette en morceaux
- 1 poivron rouge en morceaux
- 1 poivron jaune en morceaux
- 20 g de beurre et un peu pour le moule
- 240 g de coulis de tomates
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- ½ c. à café de paprika en poudre
- 300 g de lait
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 125 g de polenta
- 80 g de fromage râpé
- 1 brin de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 404 kcal / 1693 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 39 g