Samoussas à la tomate et à la ricotta

Samoussas à la tomate et à la ricotta

4.5 115 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
16 pièces

Składniki

  • de courgette coupée en morceaux
    120 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile d'olive et un peu pour la cuisson au four
    1 c. à soupe
  • de tomates coupées en brunoise
    200 g
  • de jus de citron
    15 g
  • de ricotta
    250 g
  • de thym frais effeuillées
    3 branches
  • le zeste d'½ citron jaune non traité râpé
  • de ciboulette fraîche ciselés
    10 brins
  • feuilles de brick
    8

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 65.7 kcal / 273.9 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 6.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 205.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...