Samoussas à la tomate et à la ricotta

Samoussas à la tomate et à la ricotta

4.5 123 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
16 pièces

Składniki

  • 120 g de courgette coupée en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 1 gousse d'ail
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive et un peu pour la cuisson au four
  • 200 g de tomates coupées en brunoise
  • 15 g de jus de citron
  • 250 g de ricotta
  • 3 branches de thym frais effeuillées
  • le zeste d'½ citron jaune non traité râpé
  • 10 brins de ciboulette fraîche ciselés
  • 8 feuilles de brick

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 205.2 mg
Białko 3 g
Kalorie 273.9 kJ / 65.7 kcal
Tłuszcz 3.1 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...