Quiche chèvre frais, ciboulette et olives vertes

Quiche chèvre frais, ciboulette et olives vertes

4.3 77 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm), et un peu pour le moule
  • 200 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
La garniture
  • 30 g de parmesan
  • 150 g de fromage de chèvre frais coupé en morceaux
  • 10 g de ciboulette fraîche ciselée
  • 30 g d'olives vertes dénoyautées coupées en rondelles
  • 2 œufs
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 parts

Sód 3268 mg
Białko 114 g
Kalorie 16475 kJ / 3967 kcal
Tłuszcz 316 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 178 g
Węglowodany 163 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...