![One pot pasta aux lardons, courge et romarin One pot pasta aux lardons, courge et romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b37eeb98-0b7e-4fed-88f3-0647e474781f/Derivates/3c326000-f163-48ab-b418-562477bf24d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'amandes décortiquées
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 150 g de courge butternut, en petits cubes
- 550 g d'eau
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 200 g de pâtes sèches, type fusilli
- 150 g de lardons
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2594 kJ / 620 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux céréales gourmandes
30 min
Risotto au potimarron
1 godz.
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40min
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15 Min
Tartines au potimarron et fromage à raclette
35min
Poitrine de porc, chorizo et purée de maïs
30 min
One pot pasta à la courge, lardons et noisettes
45 min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
One pot pasta brocolis-amandes
50 min