![One pot pasta au bleu et aux champignons One pot pasta au bleu et aux champignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1992CC25-45A6-4CCD-9583-A681ECE5DEFF/Derivates/5aa93eb2-2a07-4f66-95df-f80fdc60d131.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de cerneaux de noix
- 20 g de beurre
- 500 g de champignons de Paris frais, coupés en deux ou en quatre
- 550 g d'eau
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de pâtes sèches, type farfalle
- 120 g de fromage bleu des Causses, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2108.5 kJ / 504.8 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 168.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes au gorgonzola
40 min
Capellini aux merguez et tomates séchées
30 min
One pot pasta aux tomates cerise et pesto
30 min
Linguine aux champignons et crème à la noisette
40 min
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45 min
Pâtes au pesto d'avocat
25 min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 Min
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35min
Morrones rellenos de maïz (Poivron farci au maïs)
1 godz.
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20 Min
Riz aux champignons et chorizo
40 min