
Wersje kompatybilne
Rösti de patates douces, bacon grillé et sauce aux herbes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 c. à soupe bombée de crème épaisse
- 1 petite botte de ciboulette fraîche ciselée
- le zeste d'un citron jaune finement râpé
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 3 brins de thym frais
- 1 brin de romarin frais
- 450 g de patates douces en cubes
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 50 g de fécule de maïs
- 8 tranches fines de bacon
- salade verte (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 274 kcal / 1151 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 33 g