Pâtes à la tunisienne

Pâtes à la tunisienne

3.5 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon pelé et coupé en 2
  • 1 gousse d'ail pelée et coupée en 2
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • ½ poivron rouge en fines lamelles
  • ½ poivron jaune en fines lamelles
  • ½ poivron vert en fines lamelles
  • 250 g d'eau
  • 40 g de raisins secs
  • 320 g de pâtes sèches, type spaghetti (linguine)
  • 2 saucisses épicées, type merguez
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 4 brins de thym frais effeuillés
  • 4 c. à soupe de parmesan râpé
    4 c. à soupe bombée de fromage grana padano

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24 g
Kalorie 2358 kJ / 562 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...