Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, pelé et coupé en 2
- 1 gousse d'ail, pelée et coupée en 2
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ poivron rouge, en fines lamelles
- ½ poivron jaune, en fines lamelles
- ½ poivron vert, en fines lamelles
- 250 g d'eau
- 40 g de raisins secs
- 320 g de pâtes sèches, type spaghetti (linguine)
- 2 saucisses épicées, type merguez
- du sel
- du poivre moulu
- 4 brins de thym frais, effeuillés
-
4
c. à soupe de parmesan râpé
lub 4 c. à soupe bombée de fromage grana padano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2358 kJ / 562 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45 min
Penne à la tunisienne
1h 15min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 min
Riz au safran et poulet
40 min
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1h 5min
Tajine de bœuf aux carottes et tomates
1 godz. 45 min
Couscous royal
1 godz. 20 min
Salade de pâtes, concombre et thon
30 min
Poulet à l'algérienne
40 min
Soupe harira
40 min
Capellini aux merguez et tomates séchées
30 min
Spaghetti bolognaise maison
50 min