Tajine de bœuf aux patates douces

Tajine de bœuf aux patates douces

3.7 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 900 g d'eau
  • 500 g de patates douces coupées en rondelles (1 cm)
  • 30 g d'huile de tournesol
  • 800 g de paleron de bœuf coupé en cubes (2 cm)
  • 2 pincées de sel et 1 c. à café
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 2 c. à café de curcuma en poudre
  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 1 poivron vert coupé en demi-rondelles
  • 2 c. à café de niora, déshydratée
    2 c. à café de paprika
  • ½ c. à café de sauce harissa à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour servir
  • 2 c. à café de cumin en poudre
  • 10 pruneaux dénoyautés (opcjonalnie)
  • ½ bouquet de persil frais, équeuté
  • ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 909 mg
Białko 62.8 g
Kalorie 2586 kJ / 618.3 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 28.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...