Tajine de bœuf aux patates douces

Tajine de bœuf aux patates douces

3.7 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    900 g
  • de patates douces coupées en rondelles (1 cm)
    500 g
  • d'huile de tournesol
    30 g
  • de paleron de bœuf coupé en cubes (2 cm)
    800 g
  • de sel et 1 c. à café
    2 pincées
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de curcuma en poudre
    2 c. à café
  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • poivron vert coupé en demi-rondelles
    1
  • de niora, déshydratée
    2 c. à café
    2 c. à café de paprika
  • de sauce harissa à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour servir
    ½ c. à café
  • de cumin en poudre
    2 c. à café
  • pruneaux dénoyautés (opcjonalnie)
    10
  • de persil frais, équeuté
    ½ bouquet
  • de coriandre fraîche équeuté
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 618.3 kcal / 2586 kJ
Białko 62.8 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 909 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...