Poulet garam masala et riz basmati

Poulet garam masala et riz basmati

4.4 109 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Le riz
  • d'eau
    1300 g
  • de sel
    1 - 1 ½ c. à café
  • d'huile d'olive
    25 g
    25 g de beurre
  • de riz basmati
    300 g
Le mélange d'épices garam masala
  • de poivre noir en grains
    2 c. à café
  • de graines de coriandre
    2 c. à soupe
  • de graines de cumin
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe de graines de carvi
  • noix de muscade fraîchement râpée
    ½ c. à café
  • de clous de girofle
    1 c. à café
  • de cardamome en poudre
    1 c. à soupe
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • feuille de laurier déshydratée
    1
Le poulet garam masala
  • de purée de tomates en conserve
    400 g
  • de crème épaisse, 10% m.g.
    80 g
  • de beurre coupé en morceaux
    50 g
  • de sucre en poudre (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ¾ c. à café
  • de filets de poulet, sans peau coupés en cubes (3 cm)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 555 kcal / 2320 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1266 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...