Poulet tandoori, riz aux pistaches et safran
TM6 TM5 TM31

Poulet tandoori, riz aux pistaches et safran

3.8 (105 ocen)

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 10 g de gingembre frais
  • 250 g de yaourt nature
  • le jus d'un citron jaune
  • 2 c. à soupe d'épices tandoori
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • du sel
  • 4 pilons de poulet, avec la peau
  • 1200 g d'eau
  • 250 g de riz basmati
  • 1 dose de safran en poudre
    lub quelques pistils de safran
  • 60 g de pistaches vertes, concassées

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2998 kJ / 717 kcal
Białko
38 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
35 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy