Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 5 c. à café de mélange d'épices (safran, gingembre, curry, curcuma, cardamome)
- 200 g de champignons de Paris frais, émincés
- 300 g de riz basmati
- 450 g de bouillon de légumes
- du sel
- du poivre moulu
- 4 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50min
Bolognaise express
20min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Riz fondant aux légumes
25min
One pot pasta aux légumes du soleil
30min
Crêpes aux mille trous
1 Std. 10 Min
Tajine de veau aux artichauts
1 Std. 10 Min
Harcha (galettes de semoule)
1 Std. 10 Min
Masfouf (graines de couscous aux fruits secs)
1h 20min