Riz au safran et poulet

Riz au safran et poulet

3.5 76 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 8 feuilles de menthe fraîche et un peu pour la finition
  • 8 feuilles de basilic frais
  • 50 - 60 g d'échalotes
  • 3 cm gingembres frais coupé en tranches (2 mm)
  • 20 g d'huile d'olive
  • 300 g de filet de poulet, sans peau coupé en morceaux (4-5 cm)
  • 1 pincée de cumin en poudre
  • 1000 g d'eau
  • 2 pincées de pistils de safran
    1 dose de safran
  • 1 c. à café de sel
  • 300 g de riz basmati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 185.3 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 567.9 kJ / 135.8 kcal
Tłuszcz 62.5 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 51.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...