Riz au safran et poulet

Riz au safran et poulet

3.6 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • feuilles de menthe fraîche et un peu pour la finition
    8
  • feuilles de basilic frais
    8
  • d'échalotes
    50 - 60 g
  • de gingembre frais coupé en tranches (2 mm)
    3 cm
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de filet de poulet, sans peau coupé en morceaux (4-5 cm)
    300 g
  • de cumin en poudre
    1 pincée
  • d'eau
    1000 g
  • de pistils de safran
    2 pincées
    1 dose de safran
  • de sel
    1 c. à café
  • de riz basmati
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 135.8 kcal / 567.9 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 62.5 g
Węglowodany 51.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 185.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...