Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de carotte, coupée en morceaux
- le zeste d'une orange non traitée
- 125 g de farine de blé
- 90 g de flocons d'avoine, et 1 c. à soupe pour la finition
- 1 œuf
- 100 g de miel
- 20 g d'huile de tournesol
- 40 g de raisins secs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 471 kJ / 113 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 39 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)
1 Std. 30 Min
Cake poire-sarrasin
1 Std. 15 Min
Biscuits à l'avoine
1 Std.
Cookies aux fruits secs
50 Min
Cake à la banane et noix de macadamia
1 Std. 10 Min
Biscuits chocolatés à la farine de châtaigne
30 Min
Gâteau carotte-amande sans sucre ajouté et son glaçage
1 Std.
Muffins à la banane et aux canneberges
45 Min
Scones au son d'avoine
35 Min
Carrot cake au miel
1 Std. 15 Min
Pumpkin banana bread
1 Std. 25 Min
Patate douce cake
1 Std. 20 Min