Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 30 g de sucre en poudre
- le jus d'un citron jaune
- 650 g de poires (5 poires), coupées en quatre
- ½ fève tonka, râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725.3 kJ / 173.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 7.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15min
Omelette grecque vapeur à la feta et menthe
30 min
Vichyssoise aux petits pois et au maquereau fumé
40 min
Cake aux fruits secs
2h
Brioche à la cannelle glacée
2h 20min
Petite crème aux dattes et à la boisson à l'amande
2h 30min
Stollen
3 godz. 45 min
Soupe de chou-fleur, chapelure aux anchois
25min
Soupe verte aux yeux effrayants
30 min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40 min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55min
Cocktail Bellini
5min