![Tourte auvergnate au seigle Tourte auvergnate au seigle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/997b898b8bbd8f90e9e5283fab1abdd6/Derivates/5c0037ba6ad4ea32672cf8e1e92ecb2ea00f7b64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 125 g de levain "chef" (voir "Conseils(s)")
- 65 g d'eau minérale
- 60 g de farine de seigle, et un peu pour fariner
La tourte
- 750 g de farine de seigle, et un peu pour fariner
- 675 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 12615 kJ / 2993 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 617 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4h 15min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain de seigle
4sa 10 dk
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Baguette tradition
15h 25min
Ciabatta italienne
3h 40min
Pain au levain
8 Std.
Pain en cocotte à la châtaigne
4 Std. 30 Min
Pain au levain biologique
5h 5min
Pain au levain
17 Std.
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min