Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 125 g de levain "chef" (voir "Conseils(s)")
- 65 g d'eau minérale
- 60 g de farine de seigle, et un peu pour fariner
La tourte
- 750 g de farine de seigle, et un peu pour fariner
- 675 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 12615 kJ / 2993 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 617 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain au levain biologique
5h 5 min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Brioche végétalienne aux fruits secs
2h
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain au levain
17h
Pain de seigle
4h 10min
Pain viking au sésame
3h 10min
Pain sans gluten riz et soja
3h 15min
Fromage frais à tartiner
15h 20min
Pain sans gluten pois chiches et graines
3h 15min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min