Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)

Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)

3.8 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
28 pièces

Składniki

  • de flocons d'avoine (assez gros)
    350 g
  • de farine d'épeautre et un peu pour le plan de travail
    100 g
  • de farine de blé complet
    50 g
  • de beurre doux froid, coupé en dés
    250 g
  • d'eau froide
    20 g
  • de sel marin
    ½ c. à café
  • gros œuf (63-73 g)
    1

Wartości odżywcze na 1 pièces

Kalorie 132 kcal / 554 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...