Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)

Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)

3.8 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
28 pièces

Składniki

  • 350 g de flocons d'avoine (assez gros)
  • 100 g de farine d'épeautre et un peu pour le plan de travail
  • 50 g de farine de blé complet
  • 250 g de beurre doux froid, coupé en dés
  • 20 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel marin
  • 1 gros œuf (63-73 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièces

Białko 2.6 g
Kalorie 554 kJ / 132 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...