Gâteau des rois sans gluten, à la fleur d'oranger et aux amandes

Gâteau des rois sans gluten, à la fleur d'oranger et aux amandes

4.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

La frangipane
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de poudre d'amande
    100 g
  • de fécule de maïs
    10 g
  • de sucre vanillé
    10 g
  • de purée d'amande
    2 c. à soupe
  • de beurre mou
    100 g
  • œuf
    1
La pâte à gâteau
  • de farine sans gluten
    250 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de levure boulangère sèche
    5 g
  • œuf
    1
  • d'eau
    150 g
  • de beurre mou
    40 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    50 g
  • amandes effilées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 415.1 kcal / 1736.8 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 52.4 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 31.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...