Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 50 g day old bread, cut into pieces
Codfish
- 100 g day old bread, cut into pieces
- 100 g milk
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g onions, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 300 g carrots, cut into pieces
- 400 g salt cod pre-soaked, desalted and flaked (see Tips)
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Béchamel sauce
- 300 g milk
- 60 g plain flour
- 30 g unsalted butter
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch nutmeg
- 200 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2497.8 kJ / 597 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 5061.5 mg
Alternatywne przepisy
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 godz. 50 min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30min
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1hod. 50min
Creamy Courgette Soup
35min
Potato and porcini mushroom soup
30min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1 Std. 40 Min
Pink scramble
15min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Summer tomato and gin pasta sauce
35min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Creamy tomato and basil soup
30min