Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 50 g day old bread, cut into pieces
Codfish
- 100 g day old bread, cut into pieces
- 100 g milk
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g onions, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 300 g carrots, cut into pieces
- 400 g salt cod pre-soaked, desalted and flaked (see Tips)
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Béchamel sauce
- 300 g milk
- 60 g plain flour
- 30 g unsalted butter
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch nutmeg
- 200 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2497.8 kJ / 597 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 5061.5 mg
Alternatywne przepisy
Soba noodles
1h
Penne with mussels
1 godz. 5 min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Virgin Lemon and Thyme Cocktail
45min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4h 20min
Ratatouille
40min
Lassi
5 min
Seafood panzanella
1h
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1h 20 min
Seafood en papillote with saffron potatoes
35 Min
Pea and mint soup
20 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min