Salt cod gratin

Salt cod gratin

4.6 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Breadcrumbs
  • day old bread cut into pieces
    50 g
Codfish
  • day old bread cut into pieces
    100 g
  • milk
    100 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • onions cut into halves
    200 g
  • garlic cloves
    2
  • carrots cut into pieces
    300 g
  • salt cod pre-soaked, desalted and flaked (see Tips)
    400 g
  • sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
Béchamel sauce
  • milk
    300 g
  • plain flour
    60 g
  • unsalted butter
    30 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • nutmeg
    1 pinch
  • pouring (whipping) cream
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 5061.5 mg
Białko 48.9 g
Kalorie 2497.8 kJ / 597 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Węglowodany 32.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...