Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried red lentils (see Tips)
- 1000 g filtered water, plus extra for soaking
- 1 tsp extra virgin olive oil
- ¾ tsp salt
- 1 apple, peeled, cored and cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- ½ tsp lemon juice
- 3 - 4 tbsp vegan mayonnaise (see Tips)
- 1 ½ tsp nutritional yeast (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground turmeric
- 2 tsp curry powder
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 902.6 kJ / 214.9 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour tempeh
50min
Lentil bolognese
30min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Millet cashew stir-fry
30min
Mixed mushroom burgers
50min
Breakfast sausages
1h 5min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pulled BBQ jackfruit
25min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min