Keftedes (meatballs)

Keftedes (meatballs)

4.0 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • onion cut into quarters
    140 g
  • potato peeled and cut into pieces (2-3 cm)
    700 g
  • eggs
    3
  • extra virgin olive oil
    2 tbsp
  • vinegar
    3 tsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 sprigs
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • dried mint (optional)
    1 tsp
  • breadcrumbs
    50 g
  • mince of choice (pork, chicken or beef)
    1000 g
  • oil to fry
  • lemon cut into wedges, to serve

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 392.9 mg
Białko 26.3 g
Kalorie 1967.3 kJ / 470.2 kcal
Tłuszcz 30.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 21.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...