Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g onion, cut into quarters
- 700 g potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 3 eggs
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 3 tsp vinegar
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tsp dried mint (optional)
- 50 g breadcrumbs
- 1000 g mince of choice (pork, chicken or beef)
- oil, to fry
- lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1967.3 kJ / 470.2 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 392.9 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and ham pasta bake
1h
Bannock Bread
45min
Flammkuchen with dates and bacon
1h 20 min
Baba ghanoush
1h
Beef pierogi
1h
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2h
Italian sandwich Rolls
2 Std. 45 Min
Classic Flammkuchen
1h
Artisan potato bread
2h 5min
Family burger pie
1h 25min
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Galaktoboureko
1h 35 min