Hazelnut banana bread

Hazelnut banana bread

4.6 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 portions

Składniki

  • grapeseed oil plus extra to grease (see Tips)
    120 g
  • hazelnuts, without skin plus extra 2 tbsp hazelnuts, without skins, roughly chopped, to sprinkle
    70 g
  • ripe bananas cut into pieces (approx. 350 g)
    3 - 4
  • egg
    1
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • brown sugar plus extra 1 tbsp (optional), to sprinkle
    100 g
  • plain flour
    250 g
  • cocoa powder (see Tips)
    2 tsp
  • baking powder
    2 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • sea salt
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 338.7 kcal / 1417.2 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 231.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...