Everyday loaf baked in a cast iron pot

Everyday loaf baked in a cast iron pot

4.6 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions

Składniki

  • wheat grains
    100 g
  • water plus extra to brush
    300 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • olive oil plus extra to grease
    20 g
  • baker's flour plus extra to dust
    400 g
  • sea salt
    1 tsp
  • mixed seeds to sprinkle
  • water to spray

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 172.3 kcal / 723.6 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 27.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 188.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...