Urządzenia i Akcesoria
Galaktoboureko
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Syrup
-
caster sugar220 g
-
water110 g
-
lemon rind thinly peeled1
-
freshly squeezed lemon juice40 g
-
ground cinnamon1 pinch
-
whole cloves2 tsp
-
cinnamon quills3 - 4
Custard
-
unsalted butter plus extra to grease and 150 g melted, to brush1 tsp
-
egg yolks6
-
caster sugar180 g
-
fine semolina180 g
-
milk1500 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
filo pastry12 sheets
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
160.8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1472.5 kJ /
351.9 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
63.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 45 min
Lime and coconut mini bundts
40 min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11 godz. 20 min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes)
2 godz. 10 min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 godz. 20 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Milanese risotto
25 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Keftedes (meatballs)
2 godz. 30 min
No fail béchamel
15 min
Quick béchamel sauce
15 min