Urządzenia i Akcesoria
Galaktoboureko
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Syrup
-
caster sugar220 g
-
water110 g
-
lemon rind thinly peeled1
-
freshly squeezed lemon juice40 g
-
ground cinnamon1 pinch
-
whole cloves2 tsp
-
cinnamon quills3 - 4
Custard
-
unsalted butter plus extra to grease and 150 g melted, to brush1 tsp
-
egg yolks6
-
caster sugar180 g
-
fine semolina180 g
-
milk1500 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
filo pastry12 sheets
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
160.8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1472.5 kJ /
351.9 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
63.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ossobuco Milanese
3 godz. 25 min
Custard horns
1 godz. 45 min
Wholemeal Focaccia with Sautéed Vegetables (TM5)
Brak ocen
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1 godz.
Baba ghanoush
1 godz.
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 godz. 40 min
Baklava cheesecake
25 godz. 45 min
Sous-vide duck breast with green chilli (Chef Degan)
2 godz. 40 min
Pistachio cream
15 min
Chocolate chip and pistachio cream cookies
1 godz.
Panettone
34 godz. 25 min
Fresh fig jam
55 min