Slow cooked veal stew

Slow cooked veal stew

4.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • fresh bay leaves
    2
  • celery stalk cut into pieces
    1
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra to garnish
    2 sprigs
  • leek white part only, cut into slices (1.5 cm)
    100 g
  • carrot cut into slices (1.5 cm)
    150 g
  • sea salt plus extra to taste
    1 tsp
  • ground white pepper plus extra to taste
    1 tsp
  • water
    900 g
  • veal cut into cubes (2-3 cm)
    1000 g
  • button mushrooms cut into quarters (or sixths if large)
    500 g
  • unsalted butter
    50 g
  • plain flour
    50 g
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • egg yolks
    2
  • ground white pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 386.4 kcal / 1616.6 kJ
Białko 39.1 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 497.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...