
Urządzenia i Akcesoria
Whole cauliflower with pea purée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)30 g
-
garlic cloves3
-
paprika1 tsp
-
tomato paste20 g
-
fresh thyme leaves only4 sprigs
-
olive oil20 g
-
dried oregano1 tsp
-
salt2 ½ tsp
-
ground black pepper3 pinches
-
cauliflower (whole)700 - 800 g
-
water1030 g
-
frozen green peas300 g
-
unsalted butter40 g
-
pouring (whipping) cream20 g
-
fresh chives finely chopped, for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
186 kcal /
781.8 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
12.1 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
378 mg