Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 fresh cup mushrooms, brushed clean (stems removed and reserved)
- 20 g blanched almonds
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g butter
- 20 g olive oil
- 60 g eschalots, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 1 egg
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102.9 kJ / 262.6 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 523.5 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable bake with goat's feta
1u. 30min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 Min
Sweet potato and grain salad
1u. 30min
Raw zucchini bolognaise
15 Min
Stuffed mushrooms with Manchego cheese
40 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2óra
Mediterranean capsicums
2óra
Sicilian prawn salad
40 Min
Eggplant rotolo
1u. 40min
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40 Min
Whole cauliflower with pea purée
40 Min
Semolina gnocchi with asparagus
1 Std. 15 Min