Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 fresh cup mushrooms, brushed clean (stems removed and reserved)
- 20 g blanched almonds
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g butter
- 20 g olive oil
- 60 g eschalots, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 1 egg
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102.9 kJ / 262.6 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 523.5 mg
Alternatywne przepisy
Baked spinach and feta mushrooms
35 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Cauliflower gratin
1h
Stuffed zucchini
1h 5 min
Mediterranean carrot fritters
1h
Mushroom ragu with polenta toast
1 Std. 40 Min
Baked salmon cheesecake
26sa 35 dk
Roasted vegetables with horseradish cream
40 min
Melanzane parmigiana
2u. 5min
Mushroom tart
50 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min
Zucchini soup
25 min