Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- ¼ tsp ground cinnamon
- 2 whole cloves
- 200 g orange juice
- 250 g pitted prunes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 628.4 kJ / 149.6 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 10.9 mg
Alternatywne przepisy
Lebanese-style hommus
13 Std. 15 Min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM6)
4 Std.
Panforte
1h 30 min
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15min
Liver cake
1 godz. 50 min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
12 Std. 30 Min
Mushroom quinoa tartlets with truffle oil
1h 35 min
Stewed fruit compote
55min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15min