Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, mou
- 80 g de dattes dénoyautées
- 2 bananes bien mûres, en morceaux
- 3 œufs
- 150 g de farine de blé, intégrale (T150)
- 2 c. à café d'extrait de vanille
- 50 g de son d'avoine
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à café d'huile de tournesol
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1206.1 kJ / 288.3 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 164.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes de flocons d'avoine, pommes et raisins
40 Min
Carrot-cake
1 Std.
Brownies aux dattes sans farine
45 Min
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55min
Porridge pomme et flocons d'avoine
30 Min
Energy balls aux noix du Brésil et figues
15min
Scones au son d'avoine
35 Min
Energy balls aux dattes
15min
Cake au thé matcha
55min
Pumpkin banana bread
1h 25min
Banana bread (sans gluten)
1 Std.
Pancakes aux flocons d'avoine
45 Min