Petits carrot cakes

Petits carrot cakes

4.8 129 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • de carotte coupée en morceaux
    100 g
  • œufs
    2
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour les ramequins
    80 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    ¼ c. à café
  • de cerneaux de noix
    40 g
  • de raisins secs
    40 g
  • d'eau
    500 g
  • glace à la vanille
    sucre glace maison

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 318 kcal / 1330 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...