Poireaux au curry, riz semi-complet et œufs mollets

Poireaux au curry, riz semi-complet et œufs mollets

2.9 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • échalotes
    2
  • d'huile de tournesol
    1 c. à soupe
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • de farine de blé complet (T110 ou T150)
    1 c. à café
  • de crème liquide légère
    200 g
  • du sel
  • de riz basmati semi-complet
    250 g
  • d'eau
    800 g
  • poireaux en tronçons de 4 cm ou 4 poireaux "crayons" bien fins
    2
  • œufs à température ambiante
    4
  • de persil frais équeutés
    4 brins
  • de ciboulette fraîche
    6 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 503 kcal / 2105 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...