Poireaux au curry, riz semi-complet et œufs mollets

Poireaux au curry, riz semi-complet et œufs mollets

2.8 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 2 échalotes
  • 1 c. à soupe d'huile de tournesol
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • 1 c. à café de farine de blé complet (T110 ou T150)
  • 200 g de crème liquide légère
  • du sel
  • 250 g de riz basmati semi-complet
  • 800 g d'eau
  • 2 poireaux en tronçons de 4 cm ou 4 poireaux "crayons" bien fins
  • 4 œufs à température ambiante
  • 4 brins de persil frais équeutés
  • 6 brins de ciboulette fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 2105 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...