Tarte aux légumes d'automne

Tarte aux légumes d'automne

3.8 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • d'emmental coupé en morceaux
    80 g
  • de farine de blé complet et un peu pour le plan de travail
    240 g
  • de beurre en morceaux
    120 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 - 5 pincées
  • d'eau
    480 g
  • de blancs de poireau coupés en tronçons (1 cm)
    400 g
  • de carottes coupées en bâtonnets
    300 g
  • de panais coupés en tronçons
    250 g
  • chair de courge butternut coupée en demi-tranches
    400 g
  • de champignons de Paris frais coupés en deux
    200 g
  • crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de moutarde
    1 c. à soupe rase
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de châtaignes cuites et pelées
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 571.8 kcal / 2392.5 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 27.7 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 17.7 g
Sód 702 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...