Flans vapeur aux épinards

Flans vapeur aux épinards

4.0 76 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • huile végétale pour les ramequins
  • 20 g d'amandes décortiquées
    20 g d'amande émondée
  • 100 g d'épinards frais coupés en morceaux
    100 g de blettes, les feuilles seulement, coupées en morceaux
  • 3 brins de persil frais équeutés
  • 1 boule de mozzarella (125 g), coupée en morceaux
  • 4 œufs
  • 40 g de lait demi-écrémé
  • ½ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • ¼ c. à café de piment séché en flocons
  • 500 g d'eau

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 278.7 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 578.5 kJ / 139.2 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...