Gratin d'automne au merlan, sauce citronnée

Gratin d'automne au merlan, sauce citronnée

4.3 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • de beurre coupé en morceaux, et un peu pour le plat
    50 g
  • de filets de merlan coupés en cubes (3 cm)
    600 g
  • de sel et ½ c. à café, à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    8 pincées
  • de champignons des bois frais
    300 g
  • d'eau
    500 g
  • de courge butternut coupée en dés
    400 g
  • d'échalotes
    80 g
  • de fumet de poisson maison
    200 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de jus de citron
    25 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 385 kcal / 1604 kJ
Białko 33.5 g
Tłuszcz 22.3 g
Węglowodany 8.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 508.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...