Gratin d'automne au merlan, sauce citronnée

Gratin d'automne au merlan, sauce citronnée

4.3 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de beurre coupé en morceaux, et un peu pour le plat
  • 600 g de filets de merlan coupés en cubes (3 cm)
  • 3 pincées de sel et ½ c. à café, à ajuster en fonction des goûts
  • 8 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g de champignons des bois frais
  • 500 g d'eau
  • 400 g de courge butternut coupée en dés
  • 80 g d'échalotes
  • 200 g de fumet de poisson maison
  • 4 jaunes d'œufs
  • 25 g de jus de citron
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 508.8 mg
Białko 33.5 g
Kalorie 1604 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...