Risotto tomate-coppa-artichaut

Risotto tomate-coppa-artichaut

4.4 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    40 g
  • d'échalote coupée en deux
    30 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de tomates coupées en morceaux
    200 g
  • de riz spécial risotto, type arborio
    320 g
  • de vin blanc sec
    60 g
  • d'eau
    720 g
  • de thym frais effeuillées
    3 branches
  • de tomates séchées coupées en morceaux
    80 g
  • cube de bouillon (volaille, bœuf ou légumes)
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de coppa très fines
    12 tranches
  • d'artichauts à l'huile égouttés
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 220 kcal / 916.7 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 4.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 1519.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...