Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 1 branche de céleri, pelée et en morceaux
- 2 feuilles de laurier frais
- du poivre moulu
- 800 g d'eau
- 1 saucisse, de Montbéliard
- 400 g de poitrine fumée, salée
- 250 g de lentilles vertes du Puy, sèches
- persil frais, ciselé pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3494 kJ / 841 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit salé aux lentilles, curry et gingembre
1h 30min
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55min
Porc aux lentilles
1 Std. 20 Min
Sauté de porc à la moutarde et panais
50min
Flan de poireau et pancetta
35min
Petit salé aux lentilles
1h 10min
Petits pois à la française
30 min
Petit salé aux lentilles
1 godz. 35 min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Petit salé aux lentilles
45 min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45 min
Rougail saucisse et riz
50min