![Petit salé aux lentilles Petit salé aux lentilles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ea5b176c-f44f-468c-8824-3ebbb616fe83/Derivates/f481e0c2-488d-4884-b63a-1a3f44bc2f95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 1 branche de céleri, pelée et en morceaux
- 2 feuilles de laurier frais
- du poivre moulu
- 800 g d'eau
- 1 saucisse, de Montbéliard
- 400 g de poitrine fumée, salée
- 250 g de lentilles vertes du Puy, sèches
- persil frais, ciselé pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3494 kJ / 841 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paupiettes de veau aux petits légumes
1 Std.
Petit salé aux lentilles
1 godz. 35 min
Petit salé aux lentilles
1 Std. 10 Min
Chili con carne
50 Min
Mijoté de lentilles aux carottes et œufs mollets
30 Min
Sauté de porc à la moutarde et panais
50 Min
Petit salé aux lentilles, curry et gingembre
1h 30min
Rôti de porc, sauce au miel et carottes
1 Std. 20 Min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45min
Quiche lorraine
1 Std. 45 Min
Rougail saucisse et riz
50 Min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 Min