Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, de grande taille, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 6 tomates, de grande taille, mûres, mais fermes
- du sel
- 50 g de pain de mie blanc, coupé en morceaux
- 200 - 300 g de restes de viande cuite, coupés en morceaux
- 250 g de chair à saucisse
- 1 œuf
- 3 c. à soupe de persil frais, haché
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1234 kJ / 197 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Tomates provençales
45 min
Endives au jambon
1 godz. 15 min
Ratatouille
40 min
Poulet basquaise
50 min
Quiche lorraine
1h 45min
Courgettes farcies
45 min
Ratatouille provençale
1 godz.
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1 godz.
Tarte au poireau et lardons
2 godz. 5 min
Parmentier de canard aux oignons
50 min
Endives au jambon gratinées au comté
13 godz.
Galette fourrée jambon-champignons
40 min